- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
של שיווק מוצרי קוסמטיקה בע"מ נ' הבנק הבינלאומי הראשון בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
8601-01-10
20.9.2010 |
|
בפני : אושרי פרוסט-פרנקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: של שיווק מוצרי קוסמטיקה בע"מ |
: הבנק הבינלאומי הראשון בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
ביום 18/4/10, בדיון במעמד הצדדים, נקבע כי על התובעת להגיש תצהירים עד יום 15/6/10 ועל הנתבע עד יום 15/7/10 וההוכחות נקבעו להיום בשעה 09:30.
ביום 1/8/10, הוגשה בקשה על ידי הנתבע להורות כי התובעת הינה רשאית להביא עדים מטעמה או להוכיח את תביעתה מחמת העובדה שלא הוגשו תצהירי עדות ראשית מטעם התובעת.
לאחר שהתקבלה בקשה בהסכמה ביום 24/8/10, להגשת תצהירי עדות ראשית ודחיית מועדים, ניתנה החלטה ביום 25/8/10 לפיה הבקשה נדחית לאור העובדה שמועד ההוכחות והגשת תצהירי עדות ראשית נקבעו כבר ביום 18/4/10 ובית המשפט פינה את יומנו.
עוד נקבע באותה החלטה כי, מועד ההוכחות יתקיים כפי שנקבע. ביום 6/9/10 התקבלה בקשה נוספת שבה ב"כ התובעת לעיון חוזר בבקשה בהסכמה להגשת תצהירי עדות ראשית ודחיית מועד הדיון ובאותו יום התקבלה החלטה על דחיית הבקשה לאור העובדה שלצדדים היתה שהות מאז החלטתי בדבר דחיית הבקשה הקודמת, להגיש תצהיריהם במועדים סמוכים האחד לשני וכן צויין, כי אפשרות זו עדיין עומדת לצדדים.
היום, המועד בו קבוע התיק להוכחות, מסתבר כי תצהירי עדות ראשית של התובעת הוגשו ביום חמישי האחרון, 16/9/10, מבלי שהתובעת מצאה לנכון להביא ישירות עותק לנתבע כדי שינסה להגיש אף הוא תצהירי עדות ראשית עד למועד הקבוע להוכחות.
אצין, שגם בכך השתהתה התובעת מאז החלטתי האחרונה בענין ביום 6/9/10 ביודעה אודות סמיכות המועדים, למועד הקבוע להוכחות.
עתה טוען ב"כ התובעת, כאשר המצב בתיק הוא שקיימים תצהירי עדות ראשית של התובעת אשר הוגשו ביום 16/9/10 מבלי שעותק נמסר לנתבע, ומבלי שהנתבע הגיש תצהירי עדות מטעמו, כי אין למצות עם התובעת את הדין, כי הפרוצדורה אינה מיתת סדום וכי יש לדחות את הדיון ולאפשר לתובעת להוכיח תביעתה.
תקנה 168ב' לתקסד"א קובעת, כי אם לא הגיש בעל הדין תצהיר של עד כפי שנדרש, בקדם המשפט, או בכל מועד אחר, לא יורשה בעל הדין להביא את העד כדי להוכיח את העובדה, אלא אם כן שוכנע בית המשפט שהתצהיר לא הוגש מנסיבות מוצדקות.
סבורני, שבית המשפט קיבל את בקשת התובעת מיום 25/8/10 בדבר טעות באי הגשת תצהירי עדות ראשית ואפשר לה להגיש תצהירי עדות ראשית סמוך ככל האפשר שגם הנתבע יצליח לעשות זאת. אלא שהתובעת בחרה שלא להגיש את תצהירי עדות ראשית, להגיש בקשה נוספת לעיון מחדש, שגם זו נדחתה כבר ביום 6/9/10, ולמרות זאת, בחרה התובעת להגיש תצהיריה רק ביום 16/9/10 מה שמביא בהכרח לתוצאה של חוסר אפשרות לקיים את הדיון ההוכחות היום, כפי שנקבע לפני למעלה מחמישה חודשים.
אין מנוס מהמסקנה שמיום 25/8/10 אין מדובר בטעות, אלא באי הגשת תצהירים מטעמי התובעת בלבד.
משכך, ובהתאם לתקנה 168ב' לתקסד"א ומשלא שוכנעתי שתצהירי עדות ראשית לא הוגשו מנסיבות מוצדקות, אני קובעת כי התובעת לא תורשה להביא את עדיה ותצהיריה והתביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבע הוצאות בסך 3,000 ₪ בצירוף מע"מ.
ניתנה והודעה היום י"ב תשרי תשע"א, 20/09/2010 במעמד הנוכחים.
אושרי פרוסט-פרנקל, שופטת
הוקלד על ידי: קרן נעמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
